15 Kasım 2010 Pazartesi

İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir doğal yaşam parkı geniş yeşil alanları, hayvanlar için düzenlenmiş ayrı, rahat ve gerçeğine yakın ortamları ve tertemiz ve bakımlı görünümüyle en azından Türkiye'de görmeye alışık olmadığımız bir hayvanat bahçesi profili çiziyor.
Çevreyolundan Sasalı oklarını takip ederek gidebileceğiniz parkın giriş ücreti de gayet makul:öğrenci 50 Kr, tam 2TL.



Kedigillerin her bir türü için ayrı bir alan oluşturulmuş örneğin:Aslan, Kaplan ve puma ayrı yaşam alanlarında çiftler halinde uyuklamaktaydılar biz gezerken.
Benim en çok hoşuma giden alansa geniş bir sera haline getirilerek oluşturulan Tropik Merkez. Çeşit çeşit tropik bitkilerden sürüngenlere ve çeşitli tropik kuşlara kadar pek çok tropik canlı çeşidini görmek mümkün,
üstelik iklimde benzetilmiş:bunaltıcı bir sıcak ve nem sizi karşılıyor.

Bir diğer ilginç alan da Afrika Savanı. Bir savanda görebileceğiniz iri otoburlar (zebra, zürafa, devekuşu, su aygırı) syir teraslarına çıkıp izleyebiliyorsunuz.


Filler ise iriliklerine rağmen sevimli hareketleriyle izlemeye doyulmaz görüntüler veriyor izleyenlere.

Doğal yaşam parkının çevre düzenlemesi ve temizliği ise ayrıca tebrik ve teşekkürü hakediyor kesinlikle.Girişte parkın haritasını almayı ihmal etmeyin, çünkü alan çok geniş ve bazı kısımları gözden kaçırabiliyor insan. Yorulduğunuzda ise biri girişte (kuğuların yüzdüğü göle bakan Kuğulu Kafe)diğeri ise parkın iç kısmında develerin olduğu bölmeyi gören (Develi Kafe) iki kafeden birine oturabilir, gayet makul fiyata birşeyler içik yiyebilirsiniz. Hatta parkı daha önce gezmiş olsanız bile sadece temiz hava alıp vakit geçirmek için bile tekrar gidilebilir bir yer...

2 yorum :

  1. Filleri bana her zaman daha sevimli gelmişlerdir. Her ne kadar boyutları bu kavrama uymasada :) İzmir'de böyle bir yer olduğunu bilmiyordum. Bilgilendirme için teşekkürler. Umarım bir gün uğrama fırsatım olur.

    YanıtlaSil
  2. rica ederim, faydalı olduysa ne mutlu...

    YanıtlaSil