19 Kasım 2010 Cuma

Harry Potter sona doğru...

Harry Potter-Ölüm yadigarlarına gittik bugün.Efsanenin sonlarına yaklaşıyoruz. Hayatımın on yıldan uzun bir süresini kapsadı kitap ve filmleriyle.Kitaplarını ilk çıktığı günler alır yutar gibi okurduk. Hatta son iki kitapta çevrilmesini bekleyemeyip İngilizce'sini okuduğumuzu hatırlıyorum,öyle bir sabırsızlık...Okadar hızlı okurduk ki bir dahaki kitap çıktığında önceki kitabın çoğunu unuttuğumuzu farkederdik.
Sonra filmleri başladı.Kitabı beklediğimiz gibi sabırsızlıkla bekler olduk filmleri de.Bazen hayal kırıklığına uğradık önemli detaylar atlanmış diye, bazen vasat bulduk ama asla takip etmekten vazgeçmedik,çocuk oyuncuların büyüyüşüne tanıklık ettik.Ölen kahramanlara üzüldük.Ve artık serinin sondan bir önceki filmindeyiz.İlk başlarda son kitabı iki parçada yayınlayacaklarını duyunca kızmıştım.Ama filmi izledikten sonra diyebilirim ki keşke öncekileri de bölselerdi de kitaptaki her detayı perdede görmenin tadına varsaydık.İlk defa filmden de kitaptan aldığım tadı aldım. Şimdi artık yazın yayınlanacak son filmde gözüm,ve ondan sonra Harry Potter fanlarının hayatında bir dönem kapanacak.

4 yorum :

  1. gerçekten serinin en iyi filmiydi ama en iyi filmin sondan bir önceki olması biraz talihsizlik... bu serinin bitmesiyle hayatımızın bir dönemi kapanacak sanki...

    YanıtlaSil
  2. Tek bir kitabı aynı anda okumak gibi çılgınlıklar yapmıştık zamanında hatırlarsan:)

    YanıtlaSil