6 Şubat 2015 Cuma

Portekiz'in En Romantik Kasabası: SİNTRA

Başkent Lizbon'dan sadece yarım saat uzaklıkta olan bu cennet kasaba, Portekiz'e gelenlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri bana göre. UNESCO dünya mirası listesinde yer alan kasaba, yemyeşil doğası, birbirinden güzel romantik yapıları, Endülüs döneminden kalma kalesi ve pek tabii ki bir peri masalından çıkmış gibi duran Pena Sarayı ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Öncelikle bu güzel kasabanın içinde acele etmeden, güzelliğini sindirerek bir yürüyüş yapmalısınız...









Engebeli yollarda yürümekten yorulursanız eğer, merkezdeki Priquita adlı pastaneye uğrayıp, bir kahve eşliğinde birbirinden leziz yöresel tatlılardan yiyerek yorgunluk atabilirsiniz.



Sonrasında, güzeller güzeli Pena Sarayına muhakkak gitmelisiniz, yoksa çok şey kaçırmış olursunuz. Saray bir kartal yuvasını andırır şekilde Sintra'ya tepeden bakan bir konumda inşa edilmiş ve 18. ve 19. yüzyılda Portekiz hanedanının yazlık sarayı olarak kullanılmış.






Sarayı kadraja sığdırmanın yada kelimelerle ifade etmenin mümkünatı yok! Rengarek, masalsı tasarımı, enfes manzarası ve uçsuz bucaksız yürüyüş yollarıyla uzun saatlerinizi ayırmanız gereken, kısa sürede gezip çıkamayacağınız bir kompleks.







Sonrasında mutlaka sarayın etrafını çevreleyen ormanda uzun bir yürüyüş yapın. Kuşların cıvıltısından başka birşey duymadığınız huzur verici bir ortamda isterseniz saatlerce yürüyebileceğiniz bir ormandan bahsediyorum.






Sintra ve çevresi, benim kişisel olarak Portekiz'de en etkilendiğim, en sevdiğim yerler. Huzurlu ve dolu dolu bir gün geçirmek istiyorsanız, Sintra'ya muhakkak uğrayın...

4 yorum :

  1. Harika görünüyor :)Mutlaka görülecek listeme eklendi.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor :)Mutlaka görülecek listeme eklendi.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler canım, keşke gelsen de birlikte gezsek...:)

    YanıtlaSil
  4. Another great turistis guide! The girl has talent!!

    YanıtlaSil