10 Şubat 2015 Salı

Algarve Gezi Rehberi: Portekiz'in Güney Sahilleri

Arapça Al-Garb, batı, kelimesinden türemiş olan Algarve, Portekiz'in en çok tursit çeken bölgesi. Birbirinden güzel incecik kumlu plajları yaz aylarında başta İngilizler olmak üzere, Avrupalı turistlerlerle dolup taşıyor. Yılda ortalama 7 milyon, yerli tursitlerle birlikte 10 milyon turist ağırlayan Algarva, Lizbon ve Madeira'dan sonra Portekiz'in en zengin 3. bölgesi. Ancak bu kadar popüler bir tatil bölgesi olmadan önce, Salazar döneminde, eğitim oranı düşük ve oldukça yoksul bir bölgeymiş. Turizmin patlamasıyla birlikte Avrupa'nın göz bebeği bir tatil bölgesi haline gelivermiş.

Tüm sahil şeridi irili ufaklı tatil beldeleriyle dolu. Faro, uluslararası havaalanı ve üniversitesiyle bölgenin en büyük kenti. Ancak Algarve'ın tadını çıkarmak, birbirinden güzel plajlarında rahatlamak istiyorsanız, küçük tatil beldelerinden herhangi birisine gitmenizi tavsiye ederim. Mimarisiyle, iklimiyle, plajlarıyla bizim Akdeniz sahillerini anımsatan bölgenin başlıca özelliği, denizin içinden çıkan büyük kayalıkları. Bu kayalıklar 1755'deki büyük Lizbon depreminden sonra anakaradan koparak oluşmuş ve plajlara bambaşka bir güzellik katmış.



Biz, İspanya sınırına  yaklaşık yarım saat mesafedeki Manta Rota'da kaldık. Buradaki plaj Algarve bölgesinin kesintisiz devam eden en uzun plajı, incecik bir kumu var ama az önce bahsettiğim kayalıklar burada yok.
 Kızılımsı bir renge sahip bu kaya parçalarıyla kaplı plajları görmek istiyorsanız, bölgenin batı tarafına gitmenizi tavsiye ederim. Albufeira, Portimao veya Lagos bu tür doğal güzellikleri görebileceğiniz şehirler.






Albufeira, praia de Maria Luisa





Portimao, Praia de Roca

photo by Bruno Carlos

1 yorum :