30 Aralık 2010 Perşembe

İtalyan Mutfağından Seçmeceler...


'' Yediğin içtiğin senin olsun, gezip gördüğünü anlat'' derler ama, bu gezide yenilip içilenler de en az görülenler
kadar anlatılmaya değerdi. İşin tek kötü yanı, yemeklerin orjinal isimlerini bilmiyor olmam. Ama İtalyan mutfağı bu kez, kesinlikle, beni kendine hayran bıraktı. Yemek yemekten çok zevk alan, bu işi keyfe dönüştüren biri olmamama rağmen her yediğim yemek beni kendimden geçirdi diyebilirim. Sonuç olarak bize uzak tatlar değil İtalyan yemekleri, zeytinyağı, deniz ürünleri, sarmısak, domates sosu,çeşit çeşit leziz ekmekler...
Mesela yukarıda görülen ilk resim, somon balığı ama çiğ!Evet, bizim çiğ köfteyi baharatla yoğurarak pişirmemiz gibi, bu somon da zeytinyağı ve limon terbiyesiyle ''pişirilmiş''. Ama hayatımda yediğim en lezzetli balık dersem, kesinlikle abartmış olmam.


 
 Bizdekinden biraz daha farklı bir midye dolma versiyonu.

Patatesli bir mürekkep balığı yemeği... 

Deniz ürünleriyle donatılmış bir makarna...



          
Amaro Lucano; sindirimi kolaylaştırmak için, iç ısıtan bir yerel likör.
 
Başka bir çeşit -sebzeli-makarna






Kızartılmış ekmek ve mozarella peyniri, domates sosuyla birlikte fırınlanır. Enfes bir şey...

3 yorum :

  1. Tariflerinide yayınlarsanız seviniriz...

    YanıtlaSil
  2. abla sor soruştur.şunların isimlerini öğren..

    YanıtlaSil